Voortaan kunnen ook rolstoelgebruikers of personen die slecht te been zijn, volop genieten van de prachtige natuur in Kasterlee. Speciaal voor hen heeft de gemeente, met de hulp van Leader subsidies, een rolstoelpad aangelegd in de bossen van de Witte Bergen. Dit rolstoelpad is 3,6 km lang en heeft ook een verkorte lus van 2,4 km. Er zijn twee startplaatsen: het woon- en zorgcentrum De Witte Bergen (Diestweg 1, Lichtaart) en het recreatiedomein Floreal Kempen (Herentalsesteenweg 64, Lichtaart).

Het rolstoelpad is niet enkel een uitdagend wandelpad maar ook een belevenispad. Onderweg zijn verschillende natuurlijke belevingselementen voorzien zoals een xylofoon, een spiegelconstructie, een boomwortel en een voelbak. Deze elementen prikkelen oren, ogen, neus en tastzin.  

Scholen en groepen kunnen educatieve koffers lenen en meenemen op hun tocht. De koffers zijn ook geschikt voor mensen met een mentale beperking en kinderen.

Officiële opening op 25 juni

De officiële opening doet burgemeester Ward Kennes, gedeputeerde Peter Bellens en schepen van welzijn Sumati Adriaensen in aanwezigheid van vele rolstoelgebruikers, de vrijwilligers van Ziekenzorg, schoolkinderen en mandatarissen gebeurt op dinsdag 25 juni 2013 om 14 uur aan het WZC De Witte Bergen aan de Diestweg. Een aantal vrijwilligersverenigingen zullen er zich voorstellen aan de bezoekers.